2021-12-02_Åkessons idiotier senaste tiden

I Aftonbladet skriver man i en ledare.

"Partier ska inte få makt efter storlek
Jimmie Åkesson och Nooshi Dadgostar får ursäkta, politik fungerar inte så"

På Expressen finns en krönika på ledarsidan angående det faktum att SD för ett par år sedan krävt att regeringen skulle fördjupa relationerna med PVD.

Utdrag.

"Det Åkesson kanske inte minns är att Sverigedemokraterna själva pressade den S-ledda regeringen i riksdagen för några år sedan om varför den inte stöttade koalitionen Syrian Democratic Forces, där PYD ingick, tillräckligt. Koalitionen stred då mot Islamiska staten men attackerades samtidigt av Turkiet.

Om SD-ledaren inte mindes detta under måndagen var Liberalernas Fredrik Malm pigg på att påminna om det på Twitter:

”Den som blev gladast av Åkessons angrepp på Kakabaveh för stödet till PYD är tveklöst Recep Tayyip Erdogan”, skrev Malm.

Kakabaveh torde inte ta illa vid sig för ordet ”kurd” i sig, men när Åkesson använder det finns det en viktig ideologisk aspekt.

Sverigedemokraterna skiljer mellan medborgarskap och nationalitet. Bara för att en person har svenskt medborgarskap - vilket är en förutsättning för att bli riksdagsledamot - så betyder inte det att personen är svensk i partiets ögon."

Här har han ju faktiskt missat bl.a. Jomshof och alla våra kungafamiljer vad gäller detta med SDs rabiata och ruttna syn på svenskhet.

 

Jag har kollat riksdagsprotokollet och där står bl.a. att

"Det finns en sak jag skulle vilja lyfta fram apropå detta med ytterligheter och anständighet. Magdalena Andersson kommer med stor sannolikhet att röstas fram med en rösts marginal. Den rösten köper man genom att ingå en uppgörelse med riksdagens vilde. I denna uppgörelse lovar man att fördjupa sina kontakter med det kurdiska kommunistpartiet PYD. Det är ett parti som står nära terroristorganisationen PKK. Det är ett parti som åtminstone anklagas för att kidnappa politiska motståndare.
Herr talman! Jag tycker att man, när man pratar om vem som ska få inflytande och liknande, också ska tänka på det när man trycker på den gröna eller den gula knappen här i dag. Jag tycker att detta är synnerligen häpnadsväckande."

2 Dec 2021