2020-01-12_Rasism eller inte?

Som ni säkert vet har det inträffat en flygkrasch några mil väster om Irans huvudstad Teheran.

Ca 10 % av de som omkom ska varit svenskar enligt bl.a. svenska UD.

Vad får vi då se på bl.a. Twitter?

Rasister som hånar döda människor

Förre SD-toppens utspel efter Iran-olyckan får massiv kritik

Utdrag från artikeln i Ma gasinet Paragraf.

"Journalisten och före detta chefredaktören för SD-startade tidskriften Samtiden Jan Sjunnesson kommenterade händelsen med orden ”många ’flyktingar’ på hemresa”.

   För honom var det alltså ett lämpligt tillfälle att antyda att många personer i Sverige som kallas flyktingar i själva verket inte är det.

   Medborgerlig samlings Fredric Morenius lägger ut texten lite mer på samma tema och låter även han oss förstå att många flyktingar i Sverige minsann inte har det skyddsbehov de påstår sig ha. Så här skriver han på Twitter:

”Alla dessa ensamkommande och andra flyktingar. Varför satt de på ett flyg ifrån det land vilket de redan flytt en gång?” '

Artikeln avslutas med dessa träffsäkra ord.

"Man kan säga att SD är ett nav för den här typen av åsikter. De som vill vara en eker i det högernationalistiska hjulet hjälper till att hålla den hatiska tankevärlden snurrande. Om inget radikalt händer med väljaropinionen så kommer de efter nästa val också kunna utgöra navet i en högerkonservativ regering som samlar ungefär hälften av landets väljare. Det är en skrämmande tanke."

Nåväl, rasism eller inte?

De individer i artikeln som nämns har i varje fall en vidrig människosyn.

12 jan 2020